Intermediaburo
Image default
Financieel

Alle voordelen van een Wft-opleiding op een rij

Wat is Wft? 

Wft staat voor: Wet op het Financieel Toezicht. Deze wet is ingegaan op 1 januari 2007 op initiatief van de Rijksoverheid. De wet is bedacht om de kwaliteit van de financiële dienstverlening te waarborgen. Het gaat hier om financiële instellingen, zoals banken, verzekeraars of tussenpersonen. In de wet staat dat iedereen die werkzaam is binnen de financiële dienstverlening in het bezit dient te zijn van een Wft-diploma. 

Wil je het examen in één keer halen? Schrijf je dan in voor de Wft-opleiding

Een andere reden voor het bedenken van deze wet is om de consument te beschermen. Tegen bijvoorbeeld oplichting. Hij of zij vertrouwt namelijk veel geld toe aan een financiële instelling. Wanneer een financieel medewerker in het bezit is van een Wft-diploma straalt dit vertrouwen uit naar de consument. Bovendien kan de Rijksoverheid nu precies bijhouden wie er financieel advies geven en of zij hier bekwaam voor zijn. 

Iedere tak binnen de financiële dienstverlening kent een eigen Wft-diploma. In totaal zijn er negen specialisaties. Het diploma of de diploma’s die jij nodig hebt, is afhankelijk van je functie. Het diploma toont aan dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om de consument van een passend financieel advies te voorzien. 

De negen Wft-diploma’s zijn: 

  • Wft Basis 

  • Wft Zorg

  • Wft Consumptief Krediet

  • Wft Schade Particulier

  • Wft Vermogen 

  • Wft Inkomen

  • Wft Schade Zakelijk

  • Wft Hypothecair Krediet

  • Wft Pensioen

Wat is een Wft-opleiding?

Wil je in het bezit komen van een Wft-diploma, dan dien je succesvol het Wft-examen af te leggen. Om je hier optimaal op voor te bereiden wordt sterk aangeraden om eerst de Wft-opleiding te volgen. Deze opleiding behandelt uitgebreid alle examenonderdelen en -vaardigheden. Iedere Wft-specialisatie kent een bijpassende Wft-opleiding. 

Wat zijn de voordelen van een Wft-opleiding? 

Het voordeel aan een Wft-opleiding is dat je echt wordt klaargestoomd op het examen. Wanneer je de opleiding met succes voltooid hebt, ben je in staat om het examen zonder slag of stoot in één keer te halen. 

Dit heeft ermee te maken dat de opleiding wordt gegeven door zeer deskundige docenten met veel ervaring in het vakgebied. Er is genoeg tijd voor het stellen van vragen en je kunt sparren met jouw medecursisten. 

De opleiding is erg laagdrempelig en bevat structuur. Je kunt pas door met het volgende onderdeel op het moment dat je het onderdeel ervoor hebt afgerond. Dit biedt houvast en verzekert je ervan dat je ieder onderdeel volledig onder de knie hebt. De studiebelasting is daarnaast laag. 

Aan de hand van meer dan 450 oefenvragen en 5 representatieve oefenexamens maak je alvast kennis met het echte examen. Je weet wat je kunt verwachten. Je ontvangt uitgebreide feedback op alle gemaakte vragen en er is de mogelijkheid om de vragen onbeperkt te herhalen. Je weet hierdoor zeker wanneer je er écht klaar voor bent om je in te schrijven voor het Wft-examen. 

Wil jij je Wft Cursus halen? Het enige wat daarvoor nodig is, is jouw inzet en motivatie. 

http://financieel.hoffelijk.nl