Intermediaburo
Image default
Woningen

Keukenkasten: spuitverf of keukenfolie?

Overweegt u om uw keuken opnieuw in te richten? Wil je de look bijwerken en een fris gevoel hebben? Nou, er zijn veel manieren om dat te doen. De twee methoden bovenaan de lijst die u niet zoveel kosten als het kopen van een hele keuken, zijn waarschijnlijk spuiten of keuken wrappen. Beslissen welke methode te gebruiken kan een uitdaging zijn, aangezien deze methoden duidelijk verschillend zijn. Maar maak je geen zorgen; u kunt deze methoden van dichtbij bekijken en onderzoeken welke voor u werkt.

Spuitverf

Met spuitverf kunt u de kleur van uw keukenkasten permanent veranderen. Het moet professioneel worden gespoten om u die ‘geïnstalleerde’ look te geven, maar de resultaten zijn spectaculair. Hierdoor zien ze eruit alsof ze oorspronkelijk in de nieuwe kleur zijn geverfd door keukenkastjes te spuiten. Er zijn geen gaten of naden in de afwerking en u kunt een satijnen, matte of glanzende afwerking kiezen die bij uw stijl past. Tenzij de verf beschadigd is, is het mogelijk om goede spuitverf op kasten te spuiten zonder primer en zonder bestaande verf te verwijderen. Hoewel keukenfolie nog steeds sneller te installeren is, is het spuiten niet ver achter, waarbij de meeste voorbereidingen een goede reiniging zijn. Spuitverf kan achteraf echter niet gemakkelijk worden verwijderd. Hoewel keukenfolie kan worden verwijderd, moet u bij het spuiten opnieuw spuiten. Spuitverf is een pluspunt voor degenen onder u die een meer permanente oplossing willen.

Keuken wrappen

Je keukenkasten en kasten worden tijdelijk in een andere kleur geverfd als je kiest voor keuken wrapping. Keuken wrapping ziet er prima uit, is minder duurzaam dan verf, maar is ook minder duur. Dit resulteert in strakke, fris ogende keukenkasten. Je kunt materiaal krijgen in matte, satijnen, glanzende afwerkingen of zelfs metallic kleuren als je wilt. In principe heb je dezelfde keuze als spuitverf als het gaat om de afwerking. Keuken wrappen is echter niet zo duurzaam als spuitverf. Omdat het zacht is, krast het vrij gemakkelijk, wat een ongelukkig neveneffect is van rekbaar zijn. Keuken wraps zijn niet krasvrij te polijsten; daarom is het onherstelbaar en moet het worden vervangen. Hoewel, met goed materiaal en een goede keuken wrap kan het tot tien jaar meegaan. Dus als je een beperkt budget hebt, maar een verfijnde look wilt, kun je kiezen voor keuken wrapping.