Intermediaburo
Image default
Auto's en Motoren

Hoe voorkom je autoziekte?

Autoziekte kan een vervelend probleem zijn dat je rit in een Schiphol taxi of zelfs je dagelijkse woon-werkverkeer kan verpesten. De misselijkheid, duizeligheid en andere ongemakken kunnen ervoor zorgen dat je niet van de reis kunt genieten. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om autoziekte te voorkomen. In dit artikel delen we handige tips en trucs, zodat je zonder problemen kunt reizen.

Kies de juiste zitplaats

De plek waar je in de auto zit, kan een groot verschil maken als het gaat om het voorkomen van autoziekte. Als je gevoelig bent voor bewegingsziekte, is het aan te raden om op de voorste stoel te zitten. Hier heb je een beter zicht op de weg en beweeg je minder op en neer. Vermijd het lezen van boeken of het kijken naar schermen tijdens het rijden, vooral als je op de achterbank zit.

Ventilatie en frisse lucht

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de auto goed geventileerd is. Open een raampje of zet de airconditioning aan om frisse lucht binnen te laten. De circulatie van frisse lucht kan helpen om de symptomen van autoziekte te verminderen. Vermijd echter ook tocht, omdat dit juist misselijkheid kan verergeren.

Vermijd zware maaltijden en sterke geuren

Het is verstandig om voor een autorit geen zware maaltijden te eten. Zware, vette voeding kan de kans op misselijkheid vergroten. Kies liever voor lichte, gezonde snacks zoals fruit of crackers. Daarnaast is het belangrijk om sterke geuren te vermijden. Parfums, sigarettenrook en andere sterke geuren kunnen autoziekte verergeren. Zorg dus voor een geurvrije omgeving in de auto.

Kijk naar een vast punt in de verte

Richt je blik op een vast punt in de verte, zoals de horizon of een ver object. Door je aandacht te richten op iets dat niet beweegt, kun je de signalen van beweging die autoziekte veroorzaken, verminderen. Probeer je ogen niet te veel te laten dwalen en vermijd het staren naar bewegende objecten in de auto.

Neem regelmatig pauzes

Als je lange afstanden aflegt, is het belangrijk om regelmatig pauzes te nemen. Sta op, stretch je benen en neem wat frisse lucht. Op deze manier kun je je lichaam laten wennen aan de beweging en kan autoziekte voorkomen of verminderen. Plan je reis zo dat je om de paar uur een korte pauze kunt nemen.