Intermediaburo
Image default
Zakelijke dienstverlening

Training effectieve communicatie voor leidinggevenden

Leer effectiever communiceren met de communicatietrainingen van Remarcable. Deze trainingen zijn er voor leidinggevenden en salesprofessionals die met communicatie meer resultaat willen bereiken. Tijdens de tweedaagse training Effectieve communicatie krijg je inzicht in jouw eigen communicatiestijl en -gedrag. Je leert situaties sneller en beter inschatten en hoe je jouw eigen sterkten beter kunt benutten. 

Communiceren in het belang van de groep

Als leidinggevende heb je dagelijks te maken met communicatie. Zowel extern als intern. Soms merk je dat de communicatie met teamleden niet soepel verloopt. Dit kan natuurlijk te maken hebben met de boodschap die je vertelt. Maar ook met de manier waarop je de boodschap vertelt en hoe dit op de groep overkomt. De ander kan zich niet begrepen voelen, of misschien wel aangevallen of ondergewaardeerd. Met de training effectieve communicatie leer je zowel verbale als non-verbale methodieken om prettiger te communiceren. Door te communiceren in het belang van de groep, behaal je sneller en betere resultaten.

Krijg inzicht in het gedrag van anderen

Aan de hand van 4 gedragsstijlen (DISC model) krijg je inzicht in gedrag van jezelf en die van anderen. Door rekening te houden met deze gedragsstijlen, weet je hoe je jouw gedrag en communicatie moet afstemmen ter verbetering van de samenwerking. Dit voorkomt weerstand en frustratie en levert juist meer begrip en effectiviteit op. Wil je als leidinggevende het rendement uit jouw communicatie verbeteren? Schrijf je dan in voor de training Effectieve communicatie. De cursussen worden aangeboden als open training en incompany training. 

De DISC-methodiek wordt veel toepast bij bedrijven en organisaties en is toepasbaar voor zowel groepen als individuen. DISC helpt leidinggevende en medewerkers elkaar beter te begrijpen door kritisch naar het eigen gedrag te kijken, maar ook die van de ander. Je leert hoe en wanneer je de methodiek toepast waardoor de communicatie effectiever verloopt. Je leert elkaar beter begrijpen en waarderen wat het groepsgevoel bevordert. DISC kent vele toepassingsmogelijkheden en resulteert tot betere resultaten van zowel groepen als individu.

Open trainingen versus Incompany

Remarcable trainingen geeft zowel incompany als open trainingen. Incompany trainingen zijn volledig afgestemd op de doelen van de organisatie en je volgt de training met jouw collega’s. De training wordt gegegeven op de eigen locatie. Bij open trainingen volg je deze trainingen met vakgenoten uit andere organisaties. Maar omdat individuele aandacht belangrijk is om jouw eigen skills te kunnen verbeteren, vindt er altijd een intake plaats. Kortom, met elke zakelijke training van Remarcable wordt jij als individu getraind op de aspecten die voor jou voor verbetering noodzakelijk zijn.

 

https://www.remarcable-trainingen.nl/open-trainingen/training-effectieve-communicatie/