Intermediaburo
Image default
Dienstverlening

VOG aanvragen via mijnvogaanvragen.nl

 

VOG aanvragen hoeft niet moeilijk te zijn

Het aanvragen van een VOG is wel lastig. Je kunt als particulier niet zo even op de site van Dienst Justis een VOG aanvragen. Bovendien moet je afhankelijk van de functie die je gaat uitoefenen bij een bedrijf gescreend worden op bepaalde screening opties. Indien je kiest voor de verkeerde opties, wordt je VOG afgekeurd door het bedrijf waar je wilt werken of werkzaam bent. Dit kan ertoe leiden dat jij niet wordt aangenomen voor de gewenste functie of zelfs tot ontslag als je al werkzaam bent bij het bedrijf. Dus dit kan betekenen dat je zonder werk komt te zitten. In het beste geval, moet je een nieuwe VOG aanvragen en kost het je dus weer extra centjes. 

 

Gelukkig zijn er bedrijven die hierin zijn gespecialiseerd. Zij maken het makkelijker om een VOG aan te vragen voor particulieren. Er werken juristen die uitstekend weten op welke profielen je gescreend moet worden voor de functie waarvoor je solliciteert. Zo kun je er zeker van zijn dat je VOG wordt geaccepteerd door het bedrijf waarvoor je een VOG aanvraag doet. 

 

Tijd & moeite besparend

VOG aanvragen kan bij zulke bedrijven als mijnvogaanvragen.nl binnen één minuut. Hierdoor hoef je dus geen afspraak te maken bij de gemeente. Je hoeft dus ook niet te wachten tot de datum van je afspraak. Je hoeft geen vrij te nemen van je werk of studie om erheen te gaan. Vooral in de tijden met Corona is het ook niet handig om naar de gemeente te gaan tussen en daar te wachten tot je aan de beurt bent. Dus is het zeker verstandig om dit online te doen. Het online aanvragen van een VOG kan thuis achter de computer binnen één minuut doen. Bovendien verwerken ze de aanvragen ook een stuk sneller en ontvang je binnen één werkdag al de unieke code waarmee je de aanvraag kunt voltooien. Zodra je je aanvraag hebt doorgezet door met je DigiD in te loggen, hoef je verder niets meer voor te doen en ontvang je ongeveer binnen twee weken je VOG thuis via de post. 

 

Je VOG wordt op deze manier ook door de Ministerie van Veiligheid en Justitie, dus de officiële Nederlandse instantie voor het behandelen en screenen van het Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) behandeld en hoef je je geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid en geldigheid van je VOG. Bovendien controleren deze instanties ook op eventuele fouten en laten je weten of je iets niet goed hebt ingevuld. Dus je VOG aanvraag wordt dus eerst gecontroleerd en daarna pas verwerkt.

 

Dus nog even in het kort de voordelen om je VOG online aan te vragen:

 

  •  Zonder bezoek aan het gemeentehuis.

  •  Pre-screening.

  •  Veilig en betrouwbaar online aanvragen.

  •  Binnen één minuut aangevraagd.

  •  VOG thuis per post geleverd.

 

Mijn VOG heb ik ook online aangevraagd en heb binnen enkele minuten al de unieke code  ontvangen van Dienst Justis in mijn mailbox. Het voltooien van mijn aanvraag duurde ook maar één minuut. Op dag 11 had ik mijn VOG al in handen.

 

Wat vinden werkgevers belangrijk

Werkgevers vragen een VOG van de werknemers, omdat zij er zeker van willen zijn dat zij de werkzaamheden aan jou kunnen toevertrouwen. Want wanneer je werkt voor een bedrijf, ben jij de gezicht van het bedrijf. Daarom willen bedrijven ook een officieel document terug, zodat jij het bedrijf kan vertegenwoordigen tegenover de klanten. Als taxibedrijf wil je logischerwijze niet iemand in dienst nemen die zijn rijbewijs heeft verloren door te rijden onder invloed of iemand die met de politie in aanraking is gekomen voor zedenzaken te laten werken op de peuterspeelzaal. Bedrijven vragen kortom een VOG van de kandidaten om de risico’s voor het bedrijf zo veel mogelijk te minimaliseren. 

 

Hoe kies ik de juiste screeningsprofielen voor mijn VOG aanvraag?

Het kiezen van de profielen verschilt per functie. De profielen worden verdeeld onder 3 groepen: Functieaspecten, Algemene Screeningsprofielen en Onbekende Functie. Bij “onbekende functie” wordt er gescreend op alle profielen. Dit kun je bijvoorbeeld selecteren als je niet weet waar je gaat werken en alvast een VOG wilt hebben om aan te kunnen tonen dat je nooit in aanraking bent gekomen met de politie. Bij Functieaspecten is het gericht voor een bepaald doel, zoals “60. Onderwijs” voor de functie als docent of “45. Gezondheidszorg en welzijn van mens en dier” voor diegenen die willen werken als verpleger. Voor functies die hier niet tussen staan of waarvan de de screeningsprofielen kunnen verschillen per bedrijf of instelling, dien je te kiezen voor Algemene Screeningsprofielen. Indien je niet weet op welke profielen je gescreend moet worden, kun je dit het beste overlaten aan de professionals. Anders kan het je meer geld en tijd kosten of in het ergste geval zelfs tot je ontslag.