Intermediaburo
Image default
Bedrijven

Orthodontie voor volwassenen bij Orfeokliniek

Wanneer we denken aan orthodontie denken we vaak aan pubers die een beugel krijgen om hun gebit rechter te krijgen. Wat sommige niet weten is dat orthodontie  niet alleen beschikbaar is voor kinderen maar ook voor volwassenen. Vroeger was het nemen van een beugel minder van zelfsprekend dan nu. Volwassenen kunnen nu een beugel nemen omdat er iets mis is met de kaken en dit helpt bij een chirurgische kaakcorrectie maar het kan ook voor een mooiere glimlach en een zelfverzekerder gevoel. De leeftijd waarop mensen een beugel nemen kruipt tegenwoordig dan ook steeds meer omhoog.

Het proces voor orthodontie volwassene gaat niet anders dan het normale proces. Om te beginnen wordt het gebit goed in kaart gebracht, dit wordt gedaan aan de hand van gipsmodellen en röntgenfoto’s. Daarna wordt er gekeken naar deze resultaten en bepaald welke behandeling er plaats gaat vinden. Wanneer de kaken helemaal niet goed staan wordt de beugel meestal gecombineerd met een operatie. Een operatie is niet altijd het geval. Wanneer dit wel het geval is wordt dit gedaan door een ervaren kaakchirurg.

Voor de orthodontist heb je geen doorverwijzing nodig vanaf de tandarts nodig. Wel is het handig om eerst even langs de tandarts te gaan om even te kijken of alles van je gebit in orde is. Wanneer je last hebt van gaatjes of ontstoken tandvlees is het belangrijk dat dit verholpen is voordat je aan de behandeling met de beugel begint. Wel moet je er rekening mee houden het niet meer gedekt wordt door de verzekering na een bepaalde leeftijd. De kosten liggen bij de Orfeokliniek gelukkig een stuk lager dan gemiddeld! De duur van de behandeling heeft ook invloed op het te betalen bedrag. Interesse in een behandeling? Neem gerust een kijkje op de website voor meer informatie en zie van onze kliniek voor u kan betekenen.

http://www.orfeokliniek.nl