Intermediaburo
Image default
Auto's en Motoren

Wat doet een rijinstructeur allemaal?

Iedereen weet dat er rijinstructeurs bestaan, maar weet iedereen wel wat ze precies allemaal doen naast het rijles geven zelf? Een rijinstructeur geeft rijles. Als rijinstructeur ontmoet je dagelijks veel verschillende mensen. Een rijinstructeur leert de leerlingen om een voertuig te besturen. Dit doe hij door met de leerlingen te rijden in het desbetreffende voertuig. Naast praktijkervaring is theorie natuurlijk ook belangrijk. Ook daarin speelt de rijinstructeur een rol. Als rijinstructeur kun je voor een werkgever aan de slag gaan zoals bijvoorbeeld bij rijschool Breda. Je hebt als rijinstructeur al redelijk veel vrijheid, maar dan ook alle voordelen van loondienst. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een eigen bedrijf te starten.

 

Hoe ziet een werkdag eruit?

Als je je examen hebt behaald en aan de slag kunt als rijinstructeur bij bijvoorbeeld rijschool Breda wil je natuurlijk weten hoe je dag eruit ziet. Je geeft les in een auto. In deze auto zitten aan de passagierskant extra pedalen. Hiermee kun je ingrijpen als het nodig is. Als je ‘eigen baas’ bent, dan geef je zowel rij- als theorieles. Ben je in loondienst, dan zul je in overleg met je werkgever afspreken of je de hele dag rijles geeft of dat je ook theorielessen verzorgt. Je hoeft niet bang te zijn dat als je rijinstructeur bent dat het gaat vervelen. Het is een prachtig vak. Je plant samen met de leerlingen de lesuren in. Hierdoor ben je als rijinstructeur erg flexibel.

  

Rijscholen door Nederland

In Nederland zitten veel rijscholen. En zijn 8000 rijscholen actief in Nederland op dit moment. Het aantal rijscholen in Nederland is de laatste jaren fors gestegen. Er zijn 15000 rijinstructeurs in Nederland. 65% van de rijinstructeurs zijn zzp’ers en werken parttime. Het vak rijinstructeur is een vak dat nooit zal stoppen, mensen zullen altijd een rijbewijs moeten halen. Wanneer je een eigen rijschool start is het van belang dat je je onderscheid van de rest en gaat zorgen voor een grote naamsbekendheid in de regio waar je rijles geeft. Er zijn veel concurrenten in het vakgebied die zich allemaal van elkaar proberen te onderscheiden.

https://rijschoolbreda.nl/