Intermediaburo
Image default
Marketing

Welke marketingstrategieën zijn toepasbaar na een pandemie

De moderne economie en de mensen hebben nog nooit een pandemie als de covid-19 meegemaakt. Het is voor eenieder nieuw. Deze pandemie dwingt ons om te isoleren. De pandemie heeft zijn effect op alle vlakken bewezen en ook niet de economie is bespaard. De crisis heeft de wereldeconomie vertraagt, maar kan deze niet stoppen. Er zijn kansen in elke economische omgeving, en deze ‘nieuwe norm’ die ons plotseling wordt opgedrongen, is niet anders. Als ondernemer kan je niet lang voor de crisis schuilen. Wees klaar om te leiden tijdens en na de pandemie met behulp van deze marketingstrategieën.

Veel gebruik maken van social media

Dankzij social media, is het nu mogelijk om virtuele evenementen te organiseren, als handelsbeurzen, conferenties en muziekfestivals. De sleutel op dit moment, wat er ook gebeurt, is authenticiteit. Virtuele evenementen zijn bijvoorbeeld een effectieve manier om contact te leggen met klanten, maar er is geen behoefte aan dat ze zo formeel zijn

Contact houden met bestaande klanten

Regelmatig een maandelijkse e-mail of telefoon aan bestaande klanten is een goede strategie. Zelfs als je niets te verkopen hebt, laat je klanten gewoon weten dat je er nog bent voor hun. Soms is het gewoon voldoende om in de inbox op te duiken om klanten te herinneren aan de producten en diensten die ze bij je hebben gekocht of overwogen te kopen. Heb je geen ervaring hoe je dat moet doen? Je kan de telefonische acquisitie ook uitbesteden aan more customers. Hun website is https://morecustomers.nl/. Ga op de website en je zult meer informatie vinden over hun prijzen kwaliteit. 

Houd de SEO van jouw website in de gaten 

Wanneer heb je Google Analytics voor het laatst gecontroleerd? Waar gaan mensen naartoe op jouw site? Wat is de meest bezochte pagina van jouw website? Ga op jouw googleaccount kijken. Zo kan je jouw website gemakkelijk vindbaar maken voor je klanten. Ga ook na of alles op je website up-to-date is en alle linkjes werken.

Neem de tijd om meer te leren over digitale marketing

Uiteindelijk zal het allemaal draaien om online winkels en de vindbaarheid van je website. Niemand mag op straat, en alle inkopen worden online gedaan. Je kunt gratis digitale marketinglessen volgen of duizenden uitgeven voor een afgestudeerd diploma in digitale marketing van een internationale universiteit. Bekijk wat goed is voor jou en vergroot jouw zelfvertrouwen en capaciteiten op een gebied van digitale marketing waar je op dit moment misschien niet zo zeker van bent. Bovendien veranderen de algoritmen, het digitale landschap en het consumentengedrag voortdurend – blijf op de hoogte van de nieuwste trends en instructies. 

Als laatst

Afhankelijk van jouw bedrijfsgebied, merk en gewenste doelgroep, kan de marketingstrategie die je in de beste positie brengt om aan de nieuwe vraag te voldoen na de pandemie, verschillen van die van andere bedrijven. Om je te helpen de best beslissingen te nemen, kan je altijd de hulp inschakelen van een marketingbureau.